Handleiding voor het maken van appelcider

Wie cider gaat maken, staat voor een aantal keuzes tijdens het productieproces.  Deze website biedt overzichtelijke informatie en praktische handleidingen voor elke stap in het proces van ambachtelijk cider maken. Deze informatie over het maken van cider is bedoeld voor de beginnende cidermaker.

De processtappen die worden behandeld zijn: appels, oogsten, persen, behandelen (pasteuriseren), vergisten, hevelen, rijpen, bottelen en proeven. Per stap krijg je:

  • Inzicht in de factoren die de kwaliteit (smaak) en andere kenmerken van de te maken cider kunnen beïnvloeden;
  • Een overzicht welke keuzes er gemaakt kunnen worden en welke voor- en nadelen c.q. consequenties er bij de keuze spelen.
  • Pagina met verwijzing naar andere bronnen voor verdieping

Op de pagina over appels vind je o.a. een lijst van oude appelrassen die geschikt zijn voor sap en cider.

Metadata

Categorie

Landbouwprodukten

Website

Web pagina

Publicatiejaar

Taal

Nederlands

Uitgever

Wetenschapswinkel Wageningen UR, Stichting IJsselboomgaarden

Auteur(s)

Rob le Rutte

Project

Cidergeschiktheid van oude (Nederlandse) appelrassen

Copyright

 

Financier