Handleiding voor het maken van appelcider
Wie cider gaat maken, staat voor een aantal keuzes tijdens het productieproces. Deze website biedt overzichtelijke informatie en praktische handleidingen voor elke stap in het proces van ambachtelijk cider maken. Deze informatie over het maken van cider is bedoeld voor de beginnende cidermaker.
De processtappen die worden behandeld zijn: appels, oogsten, persen, behandelen (pasteuriseren), vergisten, hevelen, rijpen, bottelen en proeven. Per stap krijg je:
- Inzicht in de factoren die de kwaliteit (smaak) en andere kenmerken van de te maken cider kunnen beïnvloeden;
- Een overzicht welke keuzes er gemaakt kunnen worden en welke voor- en nadelen c.q. consequenties er bij de keuze spelen.
- Pagina met verwijzing naar andere bronnen voor verdieping
Op de pagina over appels vind je o.a. een lijst van oude appelrassen die geschikt zijn voor sap en cider.
Metadata
Categorie
Landbouwprodukten
Website
Web pagina
Publicatiejaar
–
Taal
Nederlands
Uitgever
Wetenschapswinkel Wageningen UR, Stichting IJsselboomgaarden
Auteur(s)
Rob le Rutte
Project
Cidergeschiktheid van oude (Nederlandse) appelrassen
Copyright
Financier
–







